Bästa hästforskningen på Hästivalen

5 september, 2017 | av: Anna Nyberg

Lars Roepstorff och den mekaniska hoven.

På lördag kommer underlagsexperten Lars Roepstorff till Axevalla för att föreläsa på Hästivalen. Dagen efter ska han till Norge och motta ett pris för årets bästa hästforskning.
Prisutdelningen sker på Bjerke, travbanan i Oslo, och det är Stiftelsen Hästforskning som delar ut priset.
”Det fungerar inte längre att någon skrapar lite med foten för att slå fast om banan är fast eller lös. Lars Roepstorff har i åratal arbetat med ett sätt att objektivt kunna mäta banunderlag. Målet är att sprida kunskap om den nya metoden, liksom att undvika skador och få hästarna mer hållbara” skriver Norska travsällskapet på sin hemsida.
Lars Roepstorff, professor vid SLU i Uppsala, föreläser på Bjerke på söndag 10 september, då han också mottar sitt pris.
Men dagen innan, lördag 9 september, gästar han Skarahästivalen och håller en föreläsning, med start kl 11.30.
Till Hästivalen kommer också Calle Johansson, som har stor erfarenhet av underlag på travbanor. De har också med sig den mekaniska hoven, det verktyg som används för att mäta underlag.
Föreläsningen hålls i lektionssalen i Utbildningscentrum, precis bakom körhallen på Axevalla. Entré sker genom körhallen, där entréavgift för Hästivalen betalas.
Här kan du läsa mer om Hästivalen.

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram