Om oss

Skara Hästland

Skara Hästland är en ideell förening vars ändamål är att främja medlemmarnas intressen genom att utgöra en paraplyorganisation som samlar hästsport och hästföretag i Skara kommun och Skaraborg med omnejd, med fokus på samverkan kring evenemang, tävling och utvecklingsprojekt.

De tre grundarna av Skara Hästland är Västergötlands travsällskap (Axevallatravet), Skaraortens Ryttarförening och Skara kommun.

Vår vision är att skapa ett regionalt hästcentrum med nationell och internationell status. Vi ska vara ett nav för samarbetet mellan olika aktörer inom hästsektorn, stärka varandra och skapa hållbara lösningar för gemensamma utmaningar.

Föreningen har organisationsnummer 802508–7795.

Här finns stadgarna

Fakturor till Skara Hästland skickas till
Skara Hästland
c/o Västergötlands Travsällskap
Axevalla Travbana
532 92 Axvall

Fakturor kan mailas till denna mailadress.

SWISH till Skara Hästland: 123 313 37 41

Axevalla Travbana - Stochampionatsbanan

En av Sveriges största travbanor, med tillhörande stallar och gäststallar, slinga, unghästbana, rakbana och djupsandsbana. Tävlingsbanan har Sveriges längsta upplopp. På området finns travskola och inomhushall för körning och ridning.  I huset finns såväl gourmetrestaurang som café. På stallområdet finns veterinärklinik och hästsportbutik.
Axevalla är  hemvist för naturbruksutbildningar inom häst. På travbanans innerplan finns tävlingsbanor för islandshästar.

Gå till Axevalla Travbana >>

Skaraortens Ryttarförening

Föreningen ligger granne med Axevalla travbana och bedriver ridskola, inackorderingsstall samt tävlings-  och kursverksamhet.

Gå till Skaraortens Ryttarförening >>

Logo-1

Skara kommun

är en av intressenterna i utvecklingsarbetet inom Skara Hästland. Här skall vara lätt att leva och bo med häst. Hästverksamheten är en viktig del i Skara kommun och kan komma att bli en ännu viktigare motor och attraktionskraft. Förutom turistnätter och handel så kan det på längre sikt leda till fler invånare och arbetstillfällen.

Gå till Skara kommun >>

© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram