En haflinger-stjärna från Sweden International Horse Show kommer!

12 augusti, 2016 | av: AlizonWeb

Sternbild-5Svenska Hästavelsförbundet presenterar ännu en stjärna från sin uppskattade show på Sweden International Horse Show: haflingern Sternbild! Under Skara Hästivalen 10 september kommer Svenska Hästavelsförbundet bjuda på sin show med många olika raser och uppträden även i Skaraborg!

Sternbild med sin ryttare Ellen Rönn tävlar dressyr, search hoppning och fälttävlan. De har tillsammans bland annat representerat rasen på både EM för haflinger i Italien och under Sweden International Horse Show 2014 och 2015. Sternbild blev Best In Show vid haflingerföreningens riksutställning i Mantorp i maj och 2014 visades han för den svenska avelsvärderingsnämnden med toppresultat. (43 poäng exteriört, 44 poäng ridprov.)

Ursprunget till den moderna Haflingern är en liten bergshäst med orientaliska inslag och som fått sitt namn av byn Hafling. Den härstammar från trakterna kring Salten-Mölten- platån vid Etschdalen i de sydtyrolska Alperna i nuvarande Italien och användes sedan många hundra år i jordbruk, skogsskötsel samt som packhäst.

Avelsmålet är en rastypisk, sund, lättfödd och stark familjehäst med gott lynne och bred användbarhet inom rid- och körsport, där Haflingerns inre och yttre särdrag bevaras. Den har ett mycket gott lynne, är samarbetsvillig och mycket social, härdig, lättfödd och frisk. Haflingern är alltid fuxfärgad med ljus man och svans.

Svenska Hästavelsförbundet (SH) är en del av Skara Hästivalen i år och kommer att visa upp ekipage från några av de 30-tal olika raserna som ingår i SH. SH har sitt kansli i häststaden Skara naturligtvis! SH ansvarar för att utfärda hästpass för många hästraser, arrangera sommarpremieringar runt om i hela landet, agera som avels- och serviceorganisation för flera avelsförningar samt driver hästdatabasen Blå Basen! Läs mer om Svenska Hästavelsförbundet på deras hemsida svehast.se!

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram