Hästföretagaren Åse fick pris på Kvinnodagen

8 mars, 2022 | av: Anna Nyberg
Åse Ericson med Albin från Ullstorp.

Hon drivs av skaparglädje och friheten i företagandet, och att få dela relationen med hästar vidare till andra människor. Så löd en del av motiveringen när Centerpartiet i Falköping utsåg islandshästföretagaren Åse Ericson till årets kvinnliga företagare.

Sedan många år har Centerpartiet i Falköping valt att utse årets kvinnliga företagare på just Kvinnodagen 8 mars. I år tillföll priset Skara Hästland-medlemmen Åse Ericson som har gård med 40 islandshästar utanför Falköping.

Åse har varit hästföretagare i kommunen sedan 1998, och på gården finns ett tiotal islandshästar som är hennes egna, men de flesta av hästarna är inackorderingar, många av dem unghästar som växer upp i Åses flockar.

Åse är också utbildad ridlärare och dessutom lärare för dem som utbildar sig till verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar på Biologiska Yrkeshögskolan BYS i Skara.

Under 2021 gjorde Åse en storsatsning och byggde en ridhall över paddocken, Albin Hall, uppkallad efter hennes följeslagare och tävlingshäst Albin från Ullstorp, den första islandshästen som föddes på gården.

Ridhallen används flitigt av Åses inackorderingar, liksom dem som finns med i Åses hästdelningssatsning, där man kan få tillgång till en häst att rida på vissa dagar utan att behöva ta hand om den på heltid.
Dessutom kommer elever från hela västsverige för att ta del av de kurser och läger, ofta med gästtränare, som Åse arrangerar.

Därmed är Åse inte bara en del av hästnäringen utan också av besöksnäringen.

Anne-Marie Sahlström och Karola Svensson från Centerpartiet flankerar Åse Ericson.
« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram