Hästival och struktur: Två av nyheterna på stormöte

1 november, 2012 | av: AlizonWeb

När Skara Hästland kallade till ett andra stormöte samlades över 50 personer. De fick lyssna till förslagen projektet har jobbat med under året, Alice Pettersson och Louise Albansson Brohede berättade vad förstudien har gett så här långt.[/caption]

Den ena stora nyheten vid mötet 31 oktober handlade om att bilda en organisation för Skara Hästland, bronchi som än så länge bara är ett projekt. Alice Pettersson från projektet presenterade förslaget som går ut på att vi bildar en ekonomisk förening eller en stiftelse som kan fortsätta arbeta med Skara Hästland. Föreningen ska vara en paraplyorganisation för all hästverksamhet i området och en samtalspartner för exempelvis Skara kommun när hästfrågor ska bollas.

Dessutom ska föreningen kunna rådda större evenemang i området, tillsammans med medlemsföreningar.

De 50 deltagarna diskuterade förslagen i mindre grupper.

Den andra stora nyheten handlade om planerna på att ordna Skara Hästival i augusti 2013, en fyra dagar lång hästfest med allt från uppvisningar och föreläsningar till ridturer, hoppkurser och grillkvällar.

Mottagandet av Hästivalen var mycket positivt av mötet, medan organisationen och strukturen av Skara Hästland ledde till en del frågor och synpunkter.

Dessutom fick deltagarna på mötet en redovisning av var projektet jobbat med, däribland idéer om ombyggnad av Axevalla och Skålltorps ridanläggning.

Se hela presentationen här

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram