Hästivalen som mötesplats

28 april, 2013 | av: AlizonWeb

En av tankarna bakom SkaraHästivalen är att det ska bli en mötesplats mellan hästmänniskor av alla slag, oavsett om vi håller på med western, malady dressyrridning, trav, working equitation, körning eller något helt annat.
Vad som händer när olika grenar möts var också en programpunkt på mässan Euro Horse i Göteborg.

Dialog om ridsport och travsport

På mässans sista dag diskuterade travtränaren Niclas Stenquist detta med ryttaren Sofia Uddefors, riksdagsledamoten och hästägaren Cecilia Widegren, och SkaraHästivalens projektledare Anna Nyberg.

 

Cecilia Widegren menade att vi inte har råd att stanna kvar i stuprörstänkandet utan att det måste bli hängrännor mellan de olika delarna i hästvärlden, och att Skara Hästland och SkaraHästivalen är bra exempel på samarbeten.

Travtränaren Niclas Stenquist sa att travet har en del att lära av ridsporten när det gäller att träna hästarna allsidigt, men att ridsportmänniskorna skulle kunna öka sin kunskap om hästen så att de kan upptäcka snabbare om hästen inte mår bra.

Sofia Uddefors höll med Niclas om att ryttare gärna behandlar sina hästar som bäbisar men konstaterade att även travhästar mår bra av att bli kelade med ibland.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram