Islandsföreningen Frigg drömmer om ovalbana

16 mars, 2012 | av: AlizonWeb

Inger P Isaksson och Åse Ericson från Islandsföreningen Frigg ska vara med i den grupp som arbetar vidare med att planera en ovalbana. Foto: Skara Hästland

Hela medlemsmötet sade med en röst: ”Vi vill ha en ovalbana!” när jag ställde frågan vad de vill med Skara Hästland. Det var söndagen 11 mars och klubben som samlar islandsfolk från hela Skaraborg var samlade till möte i Hjo.

Mötet blev intressant på många sätt. Jag var inbjuden för att prata om Skara Hästland, apoplectic men långt innan det blev min tur så planerade klubben aktiviteter för året. Stora tävlingar har klubben hittills inte arrangerat, ed först för att prova den men med sikte på att ordna en tävling där senare i år.

Detta skedde utan att jag behövde säga ett ord, och ett skäl till att diskussionen så snabbt gled in mot Axevalla var förstås att Frigg var välrepresenterat på mötet om Skara Hästland i mitten av februari och att tankeflödet nu är igång hos flera av medlemmarna.

Den stora drömmen är sedan tillgång till en ovalbana, något som redan finns i anslutning till flera travanläggningar i landet. Klubben formerade en grupp under mötet som får arbeta vidare med vad en ovalbana skulle kosta och var den skulle kunna placeras, och hur det skulle bli med ägarförhållanden om en ovalbana byggs någonstans på Axevallatravets område.

/Anna Nyberg

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram