Islandshästclinic med Heimir Gunnarsson på Skara Hästivalen!

21 augusti, 2016 | av: AlizonWeb

14031006_10210478545018986_1102957553_n

På temat "Islandshästen – gulleponny, arbetshäst eller nordiskt fullblod?" håller Heimir Gunnarsson, avelsledare i islandshäst-Sverige, clinic på Skara Hästivalen där han visar och berättar om avelsmålet med islandshästar, som blivit en av Sveriges vanligaste ridhästraser.

Hur skapas den moderna ridhästen som är lämplig för familje- och fritidsliv i skog och på ridkurs liksom världsmästerskapens vinnare på oval- och passbanor? Hur vill avelsdomarna att hästarnas exteriör ska se ut för god hållbarhet och gångarter? Vad är gott lynne och ridbarhet?

Heimir visar med hjälp av några olika typer av islandshästar på plats i körhallen. Efteråt kan man fortsätta samtala och fråga om avel med Heimir i teorilokalen i Travskolans lokaler.
Heimir har nyligen anställts som avelsledare i den svenska avelsorganisationen för islandshäst, SIF Avel. Han är agronom, avelsdomare, hästtränare och ridinstruktör (utbildad på isländska motsvarigheten till Strömsholm, Hólar). Heimir har tidigare bott i Skaraborg och drivit hästföretag, innan han återvände till Island där han vidareutbildade sig. Nu är han åter i Sverige.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram