Missa inte dessa godbitar i programmet!

24 september, 2014 | av: AlizonWeb

godbitar_skarahastivalen

Skara Hästivalen är ett utmärkt tillfälle att se, adiposity lyssna och uppleva hästar och hästfolk i alla dess former och olika grenar. Här kommer några smakprov ur vårt program!

På lördag förmiddag ges du tillfälle att uppleva live hur Eamon Hickey jobbar med unghästar och problemhästar. Han kommer bla visa lastning samt hur han sitter upp på en oinhoppad unghäst och visar lämpliga övningar.

På fredagen bjuds det bla på en clinic om hästens rädslor och beteende med fd ridande polisen Ulla-Carin Carlsson-Lindqvist och beteendeforskarna Anna Lundberg och Jenny Yngvesson. De pratar om hur vi kan träna våra hästar så att hästen och ryttaren litar mer på varandra och känner sig tryggare.

På fredagen hålls också en föreläsning med Lisa Andersson om hästens snabbhetsgen, den sk AA-genen. Varför har vissa hästar tre gångarter medan andra har fem? Varför galopperar vissa travare ofta än andra? Lyssna till forskaren Lisa Andersson som gjort en världsunik upptäckt som kommer att påverka aveln i framtiden!

På Skara Hästivalens program hittar du dessutom clinics med Pether Markne, Rasmus Bagger, Mari Zettterqvist Blokhuis mfl. SM i Team Chasing avgörs även på lördagen! Läs mer om programmet på sidan Program.

Slipp att stå i långa köer genom att köpa biljetter genom biljettsystemet. Köp biljetter här

Du kan köpa biljetter i entrén också men då gäller endast kontant betalning, EJ kortbetalning.

Välkomna!

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram