Presskonferens för Skara Hästland

5 januari, 2012 | av: AlizonWeb

click Louise och Alice, projektmedlemmar i Skara Ha?stland" src="http://www.dev.skarahastland.se/wp-content/uploads/2012/01/Anna-Louise-och-Alice-Skara-Ha?stland-300x200.jpg" alt="" width="300" height="200" />

Den 5 januari var pressen inbjuden till Skålltorp för information om projektet Skara Hästland. På presskonferensen fick projektmedlemmarna tillfälle att presentera sig och styrgruppen redogjorde för såväl bakgrunden till förstudien som hur förstudien ska genomföras.

En trio har tillsatts att leda projektet som går ut på att knyta samman olika grenar av ridsporten med travet, både idémässigt och rent geografiskt. Målet är att få till stånd en anläggning för det mesta som har med hästsport att göra – däribland de riktigt stora eventen och tävlingarna.

Uppdraget som projektledare för Skara hästland har gått till Anna Nyberg från Falköping, journalist med en bakgrund bland annat inom Sveriges Radio.
- Men jag har också hållit på med hästar i alla år. Jag rider själv och har en tonårsdotter som är inriktad mot fälttävlan. Därför ska det bli oerhört spännande att få kombinera min passion
för hästar med ett sådant här uppdrag, säger Anna Nyberg.

Projektkoordinator blir Louise Albansson, också ryttare och medlem i Skaraortens Ryttarförening, en av de fyra organisationer som står bakom projektet.

-Jag ser fram mot att få samla krafterna inom hästsporten. Vi har en enorm potential på olika håll som inte utnyttjas i dag, säger Louise Albansson.

Uppdraget som projektassistent har gått till Alice Pettersson, även hon medlem i Skaraortens Ryttarförening och tävlingsryttare. Alice driver eget företag som bland arbetar med webbdesign och grafik, och får därmed bland annat sköta hemsidan.

-För klubbens del hoppas jag att vi ska åter ska få ett renommé som tävlingsklubb. Sedan gillar jag tanken på Axvall som hästsamhälle, eftersom jag själv bor där, säger Alice.

Alla tre kommer att jobba deltid med projektet, som dessutom kommer att kräva många ideella arbetstimmar, bland annat från styrgruppen bakom.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram