Linda och dressyrardennern Torsten är tillbaka

Lina Nilsson och dressyrardennern Torsten. Foto: Therese Hübner/Svenska Hästavelsförbundet.

Det är tredje gången vår favoritardenner Torsten kommer till SkaraHästivalen. Torsten tränar och tävlar medelsvår dressyr med sin ägare Linda Nilsson. Han köptes in som fyraåring för att Linda skulle köra i skogen. Men Torsten älskar att arbeta, är arbetsvillig som få och mycket lättriden sin storlek till trots så det tog inte lång tid innan de satsade på dressyren.
 
På tävlingsbanorna tycker många att det är kul att få se så här stora hästar på dressyrbanorna och inte bara framför vagn i skogen, men en och annan nedlåtande kommentar har det också blivit. De har startat Msv B dressyr med godkänt resultat, men den största svårigheten för Linda och Torsten har varit att hitta en sadel som passar. Linda hoppas att hennes och Torstens resa ska sporra andra ryttare till att använda sina kallblod till mer än att ”bara” dra vagn.

Linda och Torsten representerade Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen på Sweden International Horse Show 2015, 2016 och 2018 i Friends arena där de charmade alla.

De var även med under EM invigningen i Göteborg 2017 och gestaltade Ronja rövardotter.

De har gjort mycket uppskattade paddockprogram och clinics bland annat under EuroHorse, EM och på Strömsholmstävlingarna. De deltog även på Hästivalen i Skara 2016, och 2018.


Nu får vi åter höra dundret när ardennern Torsten galopperar och visar rörelser ur medelsvår dressyr. Efter uppvisningen är du välkommen att prata med Linda och Torsten.

Fakta om Torsten
Stam: E Kuno Te Zande  11780 U Tanja II 114615 UE Mareng-Blanco  11416
Född: 2009 hos Monica Hedin, Virserum, Sverige
Kön: Valack
Färg och tecken: Brunskimmel
Ras: Ardenner
Ägare: Linda Nilsson, Vetlanda

© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram