Sveriges bästa ridtravare kommer till Hästivalen

Jessica Jakobsson och ridtravaren Lulu Face.

Lulu Face skulle bli travhäst, men hon var inte tillräckligt snabb. Nu tävlar hon i dressyr på medelsvår nivå. Ekipaget kommer till SkaraHästivalen lördag 28 september.
Kanske var hästen en besvikelse för sin uppfödare, kände travtränaren Lutfi Kolgjini, men för Jessica Jakobsson som nu äger Lulu Face är det desto roligare. På Hästivalen kan alla se Sveriges främsta ridtravare när det gäller dressyr.

Jessica Jakobsson bor strax utanför Lilla Edet och har haft Lulu Face i fyra år.
”Hon var riden på när jag fick henne men inte så skolad. Hon har vart i travträning innan men var inte tillräckligt snabb.Lulu Face är en bekväm häst. Hon brusar sällan upp. Är cool att ha med sig på nya platser och står snällt i all hantering.”

”Det roligaste med att tävla henne i dressyr är att man känner att hon gillar att visa upp sig. Lika roligt är det när vi åker på uppvisningar, för då visar hon stolt sina poser!”
”Det som är svårast för oss i dressyren är att hålla takten och formen. Vi får ofta bättre betyg i galoppen än travdelen faktiskt, trots att hon är travhäst.”

Lulu Face ärett sto född 2008 e: Jag de Bellouet (FR), u: No Finish Line (BE) ue: Buvetier d’Aunou (FR).

Ekipaget har deltagit i uppvisningar vid Falsterbo Horse Show och på EuroHorse i Göteborg. Nu gästar de SkaraHästivalen lördag 28 september.

© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram