Veronika och Maria visar western med nordsvenskar

Veronika Johansson och nordsvensken Spirit.

Vad kan man göra med en nordsvensk? Ja, tävla i western går alldeles utmärkt! Veronika Johansson från Falköping är en av landets bästa westernryttare, och hon kommer till Hästivalen med sin nordsvensk Spirit, som visar upp nordsvenskens fina egenskaper i form av arbetsvilja, styrka och skönhet. Det blir en härlig uppvisning fylld av teamwork!

Veronika fick nordsvensken Spirit av sin sambo i födelsedagspresent när hästen bara var sex månader gammal. Veronika har ägt honom i 14 av hans 16 år, då han var såld under 2 år, men längtan efter hästen blev för stark och turligt nog fick Veronika möjligheten att köpa tillbaka honom.

Spirit är körd och riden och är enligt Veronika mycket snäll och arbetsvillig. Tillsammans tävlar de i westerngrenar som trail, western horsemanship, ranchridning och pleasure med goda resultat. Ekipaget har kvalat in till finalen i Sveland Western Cup, som en av de 10 bästa i Sverige. Sveland Western Cup är en alldeles ny cup för landets alla westernryttare, som har kunnat kvala in på tio orter i fem olika grenar. Finalen avgörs på Axevalla under Swedish Masters Allbreed by WRAS den 13-15 september.

Utöver westerngrenarna vill ekipaget även nosa på Working Equitation och klassisk dressyr. De har också medverkat i paddockprogrammet på Euro Horse.

Spirit är en mörkbrun valack född 2003, uppfödd av Roger och Eivor Edvinsson i Forsheda. Spirit är e: Vikt 1907, u: Gull-Maj 22514, ue: Bonus 1844

Nordsvensken Gronus.

Veronika får sällskap av Maria som också håller på med western, tillsammans med nordsvensken Gronus, 4 år. Maria arbetar Gronus från marken och kan visa Trail at hand och Showmanship at halter som är grenar där man arbetar med hästen i hand.

Alla är välkomna att träffa Veronika och Maria efter deras uppvisning i körhallen på SkaraHästivalen lördag 28 september.

© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram