Seminarium och Clinic för och med ryttare med funktionsnedsättning

1 april, 2014 | av: AlizonWeb

Skara Hästivalen på Axevalla den 26 september

I Skara Hästlands långsiktiga planering ingår att arrangera större gemensamma tävlingar inom regionen och föreningen ser stora möjligheter i att erbjuda en tävlingsplats på Axevalla framöver. Som en del av detta anordnas Skara Hästivalen 2014 i september.  Här planeras för såväl aktiviteter som seminarium med olika inriktning.

Varaortens Ryttarförening har inget ridhus kvar längre men är fortfarande framstående och väldigt aktiv när det gäller att tillhandahålla utbildning och träning för ryttare med funktionsnedsättning. Eldsjälen heter Marita Mattsson. Det är framförallt sommarlägren i grannkommunen Herrljunga, impotent där flertalet barn och ungdomar får möjligheter att träffas i sin sportsliga utövning, som klubben driver med hjälp av eldsjälen Marita Mattsson. Nu har flera förfrågningar från ungdomar som vill komma längre i sin verksamhet och börja tävla väckt nya tankar hos Marita.

- Jag vill med gemensamma krafter och med flera klubbars hjälp öppna upp för en tävlingsverksamhet som idag nästan är obefintlig i vårt distrikt, säger Marita som nu söker Idrottslyft för projektet.

- Den här dagen den 26 september är mycket välkommen, säger Marita. Hoppas att vi på detta sätt kan få igång en tävlingsverksamhet. Du är välkommen med tips och idéer till Marita

Se ett filmklipp med Marita HÄR

Läs mer: www.dev.skarahastland.se

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram