Släcka bränder eller förebygga? Hur kan forskningen hjälpa oss i hanteringen av stressade hästar?

30 mars, 2023 | av: Vanja Sandgren

Den 19 april bjuder vi in till nätverkslunch och en spännande föreläsning. Anna Lundberg och Jenny Yngvesson, båda forskare och lärare på institutionen för husdjurens miljö och hälsa vid SLU i Skara, pratar om hur forskningen kan hjälpa oss i hanteringen av stressade hästar.

Anna Lundberg är forskare och lärare i etologi på SLU i Skara med extra intresse för hästar, naturligt beteende, beteendebehov, kommunikation, antrozoologi, inlärning och stereotypier.

Jenny Yngvesson är forskare och lärare vid SLU, med fokus på etologi och djurvälfärd för de livsmedelsproducerande djuren samt häst, med specialintresse för inhysning, inlärning och träning av hästar, människa-häst-relationen och säkerhet i hanteringen av hästar.

Vi möts på Axevalla Hästcentrum är en serie av evenemang där vi bjuder på föreläsningar kring aktuella ämnen inom hästnäringen. Träffarna vänder sig främst till dig som är företagare eller yrkesverksam inom häst och är ett utmärkt tillfälle att nätverka och ta del av ny kunskap. Träffarna samarrangeras av Västra Götalandsregionen, SLU - Sveriges lantbruksuniversitet och Skara Hästland.
Anmäl här

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram