Sofia och Helene - två framgångsrika hästtjejer

18 augusti, 2017 | av: Anna Nyberg

Sofia Aronsson, foto: Kanal75

Helene Hokkanen

Sofia Aronsson var Sveriges mest vinstrika kvinnliga travtränare under 2016. Helene Hokkanen är en av Sveriges främsta reiningryttare. Du möter dem båda på Skara Hästivalen 9 september.
Helene Hokkanen från Stenstorp tävlar i westerngrenen reining, en gren som går ut på att både rida snabbt och visa hästens vändbarhet och följsamhet.
Hon tillhör det svenska landslaget, red hem en seger och en andra plats vid internationella tävlingar i England i augusti, och ligger högt på världsrankinglistan för reiningryttare.
Helene visar upp reining i körhallen kl 11.30 på lördag 9 september.

Sofia Aronsson delar sin tid mellan Frankrike, där hon har ett stall norr om Paris, och travanläggningen på Bjertorp i Vara. Hon har just nu drygt 30 hästar i träning, bland dem Anna Mix som har sprungit in över tio miljoner.
Hon tillhör toppskiktet av framgångsrika kvinnliga travtränare, och tävlar även i monté. Sofia anlitas också som kommentator i TV4.

På Skara Hästivalen ska hon tala om träning av häst kopplat till prestation och hållbarhet, och hon kommer inte bara att prata utifrån travhästar.
Hästcafé med Sofia Aronsson kl 10.30-ca 11.15 i lektionssalen i Travskolan bakom körhallen på Axevalla.
Fika finns att köpa.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram