Spännande möten på hästmässan

28 februari, 2012 | av: AlizonWeb

Varenda Skaraborgare har hört talas om Skara Hästland, medic den stora mässan för hästfolk parallellt med Göteborg Horse Show i Scandinavium.

Skara Hästland fanns med som en liten del i en större monter som Sveriges lantbruksuniversitet delade med Skara kommun och Svenska Hästavelsförbundet, troche vars kansli ligger i – Skara, var annars?

När det var glesare mellan besöken i montern blev det istället prat oss emellan som stod där. Studenterna på SLU frågade vad som var på gång, det kom förbi elever från Uddetorp, och vi pratade med studenter på Biologiska Yrkeshögskolan BYS i Skara som hade monter strax intill.

På kuppen lärde jag mig mer om utbildningarna i Skara. Vilken bredd det är! Dessutom fick jag veta en del om hur det är att vara student i Skara och hur det kan fungera att ta med sig sin häst till Skara under studieåren.

Dessutom pratade vi med de hästföretagare – däribland flera från Skaraborg – som visade upp sin verksamhet på mässan.

Det som är roligt med EuroHorse är bredden på mässan. Westernryttare, dressyrfolk, hoppryttare och de som håller på med akademisk ridning, alla kan känna sig hemma och vi möts över gränserna – precis så som vi tänker kring Skara Hästland.

I projektet går vi nu vidare med att ha fördjupade möten med de olika organisationerna; trav, ridsport, western, island, utbildningar och så vidare för att borra mer i önskemål och visioner från de olika som kan bli inblandade i Skara Hästland.

Vi som leder projektet kommer gärna ut till årsmöten eller medlemsmöten för att berätta och ha en dialog. Vi kommer att ta kontakt med de olika grenarna och organisationerna, och hör ni inte av oss, så tveka inte att ringa eller skicka ett mail till oss!

Anna Nyberg, projektledare

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram