Studiebesök från Åland

22 november, 2012 | av: AlizonWeb

Carin Holmqvist, Liz Mattsson och Rebecka Eriksson var tre av de 20 besökarna från Åland.

En hel buss med hästmänniskor från Åland landade på Axevallatravet och Skålltorp lördagen den 17 november. De var på jakt efter inspiration till sin satsning på att öka samarbetet inom hästnäringen på Åland.

Vi blev mycket glada, och lite förvånade över att någon ville komma på studiebesök till Skara Hästland, eftersom det snarare är vårt projekt som behöver besöka andra. Skara Hästland finns ju ännu inte i sinnevärlden – eller gör det kanske det nu?

De 20 personerna från bland annat Ålandstravet och Ålands hästsportförening samlade kunskap först på Sundbyholms travbana, där det också finns banor för islandshästar och där ridbanor just har ställts i ordning på innerplan. Därefter landade de på Axevalla där Stina Hallerstedt berättade om travskolan och Per-Arne Henrysson visade runt i körhallen och på travet.

Särskilt den ståtliga körhallen gjorde intryck på ålänningarna, som planerar för bygge av ett ridhus.

Sällskapet fortsatte till Skålltorp där Louise Albansson berättade om projektet Skara Hästland. Gästerna från Åland berättade om sitt arbete med att kartlägga hästnäringens betydelse på Åland, och vilka höga krav som ställs på arrangemang där, eftersom det kräver en båtresa för den som ska ta sig dit.

-Ska vi göra något räcker det inte med att det är bra. Det måste vara jättebra, sa Rebecka Eriksson som var en av deltagarna i besöket.

Ålands Hästsportförening driver travbanan strax utanför Mariehamn. Föreningen har också en ridsportsektion, och besökarna berättade att det inte varit helt konfliktfritt mellan travet och ridsporten.

Men nu har samförståndet ökat. Eller som Liz Mattson sa:

-Åland är så litet, så vi måste samarbeta.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram