Uppskattad utställning på travet

13 december, 2017 | av: Anna Nyberg

Horse and Art, konstutställningen på Axevallatravet, blev en lyckad tillställning som drog en stor publik till travet på tisdagskvällen den 12 december.
Totohallens västra del fylldes av hästar på tavlor och i form av skulpturer. Tolv skaraborgska konstnärer deltog och visade upp sin konst, däribland Nisse Holmström, Anna Gärberg, Marita Piela och Ingrid Uppström.
Drygt 700 personer passerade genom utställningen under kvällen och flera härliga samtal uppkom mellan konstnärerna och besökarna.

−Hästar berör! I princip alla har en relation till hästar och jag tror det är därför hästen som motiv lockar, säger Emma Laurén, som arbetat med utställningen tillsammans med Malin Fahlesson.
Utställningen var slutpunkten på Skara Hästlands projekt Konstnärliga hästar, där barn och unga i Skaraborg har fått vara med och pryda plasthästar i naturlig storlek med färg och mönster.
Tidigare under tisdagen var P4 Skaraborg Sveriges Radio på plats och sände. Här kan du lyssna på sändningen. Besöket på Axevalla startar 2.05 in i sändningen.
Foto: Emma Laurén

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram