Vad har hänt i Skara Hästland?

23 maj, 2012 | av: AlizonWeb

Möten, diskussioner, nurse visioner, studiebesök – och så ytterligare möten. Det har hänt en hel del i vårt arbete med Skara Hästland under våren.

Stormötet i februari blev ett viktigt avstamp för arbetet, och sedan dess har vi gått vidare på många fronter. Här är ett axplock av vad vi gjort:

  • Islandsföreningen Frigg utreder möjligheterna att anlägga en ovalbana på Axevallatravet.
  • Westernmöte med sju olika föreningar inom western, där vi bland annat pratade om vad som krävs för att Axevalla och körhallen ska kunna ta platsen som en nationalarena för westerntävlingar
  • Medlemsmöte i Västergötlands Travsällskap där flera olika behov och önskemål från travtränare radades upp
  • Möte med fälttävlansintresserade om möjligheterna till terrängbanor på heden och ianslutning till Axevalla/Skålltorp
  • Företagarträffar i Skara, både med näringslivet i allmänhet och med mer specialinriktade hästföretagare
  • Studiebesök på Vaggerydstravet söder om Jönköping, som har en ovalbana för islandstävlingar och en grusbana på sin innerplan
  • Kontakt med andra hästcentra, såväl planerade som uppbyggda, däribland Hästcentrum Boden.
  • Vi startade en kalender på hemsidan, för att redan nu visa på alla evenemang medhästanknytning som ordnas i området.

Kom ihåg kalendern!
Jag vill gärna puffa lite extra för kalendern, eftersom den faktisk är unik i sitt slag. Så vitt vi vet är det enda möjligheten att på ett och samma ställe kunna läsa om allt från travlopp på Axevalla, westerntävlingar, fölpremieringar och clinics, till dressyrtävlingar och Pay and jump.

Därför hoppas vi att alla klubbar och andra arrangörer fortsätter skicka in era evenemang. Allt som sker i Skara och dess grannkommuner, och som har med häst att göra, är välkommet!

Maila dina evenemangtips till alice.pettersson@dev.skarahastland.se

Skriv vad som händer, tid och plats, och en uppgift om var man kan hitta mer information, exempelvis en hemsida eller en mailadress.

Next stop På Landet
Den stora På Landet-festivalen närmar sig. Helgen 2-3 juni blir det fest på Axevalla, och Skara Hästland kommer att synas där, bland annat som medarrangör vid en showhoppning på lördagen.

Hoppas vi ses där!

/Anna Nyberg, projektledare

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram