Varför blir hästen halt?

14 september, 2018 | av: Anna Nyberg

Hästivalen 29 september kretsar kring temat friska och glada hästar. En av föreläsarna är Torbjörn H Kroon, som arbetar med både människor och hästar, som naprapat och hästfysioterapeut. Torbjörn Kroon pratar under rubriken Den hela och friska hästen – varför får hästen rörelsestörningar och hur bör detta behandlas?
I sin föreläsning tar han upp det störda rörelsemönstret och hur det sedan påverkar nervsystemet och muskelminnet.
Torbjörn H Kroon arbetar en hel del med elitidrottare, och tog med sig de erfarenheterna till hästvärlden.
−Hästar är individer som får störningar precis som vi, och det påverkar deras prestation. Hästarna kan inte berätta om sin smärta som människor, men de kommunicerar på så många andra sätt.
Torbjörn H Kroon undersöker och behandlar hästar med rörelsestörningar, smärtor och andra problem i leder, ryggraden, muskler, ligament och senor. Behandlingsmetoderna han använder är bland annat kiropraktik, laser, stretching och elektroterapi.
−Jag bokar aldrig in bara en engångsbehandling när en hästägare ringer. Jag vill ha minst ett återbesök, för att vi verkligen ska få ordning på problemet. Många hästkunder har för bråttom, men om man jobbar över tid med en gemensam behandlingsplan blir det ofta bra.
Årets Skarahästival äger rum på Skaraortens Ryttarförenings nya anläggning på Skålltorp.
Det är fri entré!

Programmet hittar du under fliken Hästivalen.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram