Vi möts på Axevalla Hästcentrum - Framtidsspaning: vad händer i hästnäringen inom tio år?

9 maj, 2023 | av: Vanja Sandgren

Vi bjuder in till nätverkslunch och workshop om framtidens hästnäring i Skaraborg. Med bakgrund i historiken av hästsatsningar i Skaraborg så blickar vi framåt och funderar gemensamt på vart vi vill vara om 10 år.

  • Vanja Sandgren, journalist och kommunikatör på SLU, pratar om 30 års hästsatsningar i Skaraborg.
  • Malin Fahlesson, projektledare och hästföretagare, berättar om arbetet som har gjorts i föreningen Skara Hästland.
  • Niclas Dahlqvist informerar om vad som är på gång nu och framåt på Axevalla Hästcentrum.
  • Workshop – vart vill vi vara 2033? Du får möjlighet att vara med och påverka! Gemensamma diskussioner kring vilka behov som finns framöver för hästnäringen i Skaraborg och vilken utvecklingspotential som finns för Axevalla Hästcentrum med omnejd. 

Vi möts på Axevalla Hästcentrum är en serie av evenemang där vi bjuder på föreläsningar kring aktuella ämnen inom hästnäringen. Träffarna vänder sig främst till dig som är företagare eller yrkesverksam inom häst och är ett utmärkt tillfälle att nätverka och ta del av ny kunskap. Träffarna samarrangeras av Västra Götalandsregionen, SLU - Sveriges lantbruksuniversitet och Skara Hästland.

På Axevalla Hästcentrum utanför Skara samlas utbildning inom häst på både gymnasie- vuxen- och YH-nivå. Här bedrivs också forskning och utveckling för hästnäringens utveckling och framtid. 2024 beräknas den nya toppmoderna hästanläggningen stå klar. Den kommer ha plats för 192 elever, ha smarta lösningar för ergonomisk och modern hästhållning, och fungera som ett regionalt centrum för hästnäringen.

https://regionkalender.vgregion.se/en/evenemang/8757

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram