900 kilos kraftpaket visar upp sig på Hästivalen!

9 augusti, 2016 | av: AlizonWeb

clydesdale
Till Skara Hästivalen 10 september kommer även Clydesdale stoet Ferrywell! Clydesdale är en stor kallblodshäst som väger runt 900 kg och blir omkring 170-180 cm hög. Ferrywell och ryttaren Emelia Kosel utgör en av flera punkter i Svenska Hästavelsförbundets showprogram som går av stapeln mitt på dagen på Skara Hästivalen.

Emelia och Ferrywell, till vardags kallad Fairy, har varit med i julavslutningen på Sweden International Horse Show både 2014 och 2015. I paddockprogrammet i mässpaddocken reds Fairy bland annat av Sofia Wistam i en miniclinic med ”stjärnornas tränare” Anna Wallberg 2014. På Hästivalen i Skara kommer Emelia och Fairy visa upp både körning och kallblodsdressyr traditionsenligt flätad i man och svans!

Fairy är 11 år gammal och används mest till körning och dressyr! Men hon kan även ta ett skutt över ett hinder ibland. Hon är väldigt snäll och lättriden trots sin storlek och är känslig i dressyren och gör alltid sitt bästa.

Clydesdale är en stor kallblodshäst som väger runt 900 kg och blir omkring 170-180 cm hög. Den har ofta stora vita tecken i huvudet, på benen och gärna även på magen. Rasen har ett lugnt temperament, utan att för den skull vara tråkig. Den är arbetsvillig, lättlärd och gör alltid sitt bästa. Idag används den mest som familjehäst, men på vissa håll i världen även som bryggarhäst, driva boskap på prärien och för timmertransporter. Andra användningsområden är shower, tornerspel, körning, utställning samt skog- och jordbruksarbete.

Läs mer om rasen på Svenska Shirehäst och Clydesdaleföreningens hemsida www.svenskashire.com

Svenska Hästavelsförbundet (SH) är en del av Skara Hästivalen i år och kommer att visa upp ekipage från några av de 30-tal olika raserna som ingår i SH. SH har sitt kansli i häststaden Skara naturligtvis! SH ansvarar för att utfärda hästpass för många hästraser, arrangera sommarpremieringar runt om i hela landet, agera som avels- och serviceorganisation för flera avelsförningar samt driver hästdatabasen Blå Basen! Läs mer om Svenska Hästavelsförbundet på deras hemsida svehast.se!

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram