Torsten kommer till Skara Hästivalen!

3 augusti, 2016 | av: AlizonWeb

Torsten stora arenan

För den som vill se ett lite annorlunda dressyrekipage så kan vi berätta att ardennern Torsten och ryttare Linda Nilsson kommer till Skara Hästivalen 10 september! Torsten och Linda utgör en av flera punkter i Svenska Hästavelsförbundets showprogram som går av stapeln mitt på dagen på Skara Hästivalen.

Torsten är en ardenner 7 år gammal som tränar och tävlar medelsvår dressyr med sin ägare Linda. Han köptes in som fyraåring för att Linda skulle köra i skogen. Men Torsten älskar att arbeta, är arbetsvillig som få och mycket lättriden sin storlek till trots så det tog inte lång tid innan de satsade på dressyren. På tävlingsbanorna tycker många att det är kul att få se så här stora hästar på dressyrbanorna och inte bara framför vagn i skogen. Linda och Torsten representerade Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen på Sweden International Horse Show 2015 i Friends Arena där de charmade alla till den grad att de har blivit speciellt inbjudna att även i år få visa upp sig. Nu får vi möjlighet att även se dem på Skara Hästivalen!

Svenska Hästavelsförbundet (SH) är en del av Skara Hästivalen i år och kommer att visa upp ekipage från några av de 30-tal olika raserna som ingår i SH. SH har sitt kansli i häststaden Skara naturligtvis! SH ansvarar för att utfärda hästpass för många hästraser, arrangera sommarpremieringar runt om i hela landet, agera som avels- och serviceorganisation för flera avelsförningar samt driver hästdatabasen Blå Basen! Läs mer om Svenska Hästavelsförbundet på deras hemsida svehast.se!

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram