Åse bjöd in till hembesök för hästföretagare

16 augusti, 2019 | av: Anna Nyberg
Sylvia Persson och Lena Rydefjord var två av deltagarna på hästföretagarträffen.

En första hästföretagarträff med hemma hos-besök arrangerades hos Åse Ericson Islandshästar utanför Falköping torsdag 15 augusti. Deltagarna fick se Åses verksamhet och det blev samtal om allt från marknadsföring till bra foderplatser vid lösdrift.

Några av deltagarna på hästföretagarnas hembesök hos Åse.

Åse Ericson berättade om sitt företag, som hon drivit i över 20 år, då hon köpte en gård med mycket mark i Ullstorp mellan Falköping och Stenstorp. Företaget tar emot främst islandshästar för inackordering, och på gården finns ett 40-tal hästar som hålls i lösdrift, varav tio är Åses egna.

Åse Ericson med en av islandshästarna på gården.


Men Åses företagande stannar inte där, vilket är ganska typiskt för hästföretagare. Hon ger också ridlektioner och arrangerar både kurser och ridläger hemma på Ullstorp. En gång i månaden kommer en av Sveriges främsta tränare inom islandshäst, Atli Gudmundson, till gården för att hålla träningar. Dessutom är Åse knuten till BYS, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, där hon är en av de ansvariga för utbildningen Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar.

Muggar med hästmotiv finns det förstås i Åses kök.


Deltagarna i denna första hemma hos-träff åt medhavd lunch i Åses kök och gjorde sedan en rundvandring i de olika hagarna, för att se på olika lösningar för utfodring, prata om hur man rensar bort oönskad växtlighet, och se Åses speciella staketlösning med Insultimber, som stått sig sedan hon byggde för 22 år sedan.

Foderplats för unghingstarna.
En annan utfodringsmodell.

Samtalen handlade om allt från hur man praktiskt hanterar en lösdrift och hur viktigt det är med effektiva lösningar – Åse har exempelvis vintervattenkoppar i hagarna för att slippa köra ut vatten – till hur man som företagare får tänka på Facebook och andra sociala medier, och hur personlig och privat man ska vara eftersom allt påverkar ditt varumärke som företagare.

Åse gjorde också en reflektion kring hur synen på hästvälfärd och hästhållning har ändrats på 20 år. Första gången djurskyddsinspektörer inspekterade hennes stall frågade de varför det bara var en box som hade galler. De andra hade låga boxväggar så att hästarna kan hälsa på varann.
Vid senaste besöket frågade djurskyddsinspektören varför en box hade galler och varför inte alla boxväggar var låga….

Nästa hästföretagarlunch blir onsdag 18 september kl 11.30-ca 13.30 hos Sylvia K Persson i Vinköl, som arbetar med coachning med häst. Alla tar med egen mat medan Sylvia bjuder på kaffe och kaka samt presentation av sin verksamhet.
Anmäl dig senast måndag 17 september till Sylvia via mail eller Messenger.
Här kan du läsa mer om hennes verksamhet.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram