Brukskörning med Frej på Hästivalen

20 september, 2018 | av: Anna Nyberg

Per Madestam och Frej, foto: Åsa Madestam

Nordsvensken Frej jobbar till vardags i skog och mark, om han inte kör brudpar eller deltar på andra evenemang. Frej och hans kusk Per Madestam kommer till Skarahästivalen lördag 29 september för att visa hur brukskörning går till.
Brukskörningen med Frej är en uppvisning som sker i samarbete med Svenska Hästavelsförbundet och Brunte, Brukshästorganisationernas Samarbetskommitté.
Per och Mia Madestam kommer från Hjo och driver företaget Naturnära Hästkraft – Ängabacken Grevbäck. De erbjuder uppdragskörningar i skogen och vid evenemang, liksom olika typer av entreprenadkörning med häst. Sommartid handlar det mycket om slåtterkörning och evenemangskörningar vid marknader, bröllop och liknande.
Vintertid är det skogskörning som gäller, liksom andra körsysslor på gården. Där finns ingen traktor, så hästen används i allehanda arbetskörningar på hemmaplan.
Företaget erbjuder också utbildning för hästkörare och inkörning av hästar av olika raser förekommer.
Frej är en nordsvensk brukshäst, född 2007, e Torp-Sund 1972, u. Gorma 23156. Han är elva år och arbetar såväl i par- som i enbetskörning. Han rids även emellanåt av Pers fru Mia.
Tid för brukskörningen: Kl 15
SkaraHästivalen äger rum lördag 29 september på Skålltorp, Skaraortens Ryttarförenings anläggning vid Axvall.  Det blir uppvisningar och föreläsningar. Hela programmet hittar du här.

Foto: Simon Rimshult

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram