Charlotta Lindgren talade hästhälsa och visade övningar

28 oktober, 2021 | av: Anna Nyberg
Charlotta Lindgren visar Liselotte Klahr hur hon ska göra för att gunga kors.

I 25 år har equiterapeuten Charlotta Lindgren arbetat med rehab och förebyggande hästhälsovård. Torsdag 21 otober delade hon med sig av sina kunskaper på en föreläsning på Skålltorp i Skara Hästlands regi.

De 16 platserna till föreläsningen bokades upp på någon timme, och deltagarna fick med sig både teori och praktik kring hästhälsa och förebyggande vård.
− Att fånga avvikelser fort gör att man kan förhindra att hästen blir dålig, sade diplomerade equiterapeuten Charlotta Lindgren, som till vardags anlitas av Husaby hästklinik.

Hon gick igenom riskerna och de svaga punkterna hos hästar utifrån användningsområde, och kom med tips på åtgärder.

En varierad träning på olika underlag var Charlottas grundläggande tips för hållbarhet hos våra hästar. Hon betonade också vikten av en god miljö för hästen i stall och hage.

Efter föreläsningen fick deltagarna själva testa olika massageövningar på Skålltorps ridskolehästar.

Del två av föreläsningen innebar att Charlotta visade olika övningar på en av Skaraortens Ryttarförenings lektionshästar, och därefter fick deltagarna prova själva att gunga manke, gunga kors, liksom att massera hästen.

Det var en nöjd samling deltagare från olika delar av hästvärlden, island, dressyr, hoppning, trav och western, som kunde lämna Skålltorp med ny kunskap i bagaget när kvällen var slut.

Den som vill lära sig mer om förebyggande hästhälsovård och rehab kan köpa boken Rehabhorse som finns att köpa på hästböcker.se

Den som vill gå in djupare i ämnet hästhälsa kan anmäla sig till en kurs med Charlotta Lindgren som BYS arrangerar 23-24 november.
Länk till kursanmälan

Charlotta Lindgren visade olika övningar innan deltagarna fick prova själva.
« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram