Så klarar du hästevenemanget med nya reglerna

6 december, 2021 | av: Anna Nyberg
Helena Stadin vid en uppvisning på Skarahästivalen 2018.

Julavslutning, tävling eller clinic är evenemang som ofta lockar fler än 100 personer i publiken. Från 1 december gäller att besökare måste visa covidpass eller vidta särskilda smittskyddsåtgärder, om det kommer fler än 100 personer.

Är en julavslutning i ett ridhus ett inomhusevenemang? Ja, konstaterar Svenska Ridsportförbundet som på sin hemsida har gjort en sammanställning av hur man gör med tävlingar, julavslutningar och annat.

Deltagare, medhjälpare och funktionärer räknas inte som publik och behöver inte visa covidpass. Men alla andra som är 18 år och äldre ska visa pass och legitimation.

Myndigheten för digital förvaltning har tagit fram en app som du kan ladda ner kostnadsfritt och använda för att scanna av covidpass. Länk finns nedanför.

Tänk på att det behövs extrapersonal vid entrén för att sköta denna scanning. Ni behöver också ha en plan för hur ni agerar gentemot personer som kommer utan pass.

Vill man inte kräva covidpass får man antingen sätta ett maxantal på 100 personer i publiken, eller vidta särskilda smittskyddsåtgärder:
Då ska alla i publiken ha anvisad sittplats, sällskap ska bestå av max 8 personer, och sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter till varandra.

Ett evenemang dit publik är välkommen räknas ofta som en offentlig tillställning. Det är polismyndigheten som i slutändan avgör om en tillställning är offentlig eller inte. Vid idrottsevenemang på idrottsanläggningar ska du göra en kostnadsfri anmälan till polisen om evenemanget.
Mer info på polismyndighetens webbplats.
Mer om appen som läser av covidbevis
Till Svenska Ridsportförbundets hemsida
Riksidrottsförbundets samlade information om pandemin och covidpasss mm

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram