Datum klart för SkaraHästivalen - boka 28 september

4 juni, 2019 | av: Anna Nyberg
En american curly, en kaspisk häst, en fjording och en haflinger deltog i en fotbollsmatch på Hästivalen 2018.

Uppvisningar, föreläsningar, miniclinics och öppet hus. Nu börjar programmet till årets SkaraHästival ta form. I år sker Hästivalen lördag 28 september på Axevallatravet och i körhallen.

SkaraHästivalen är en samlingspunkt för alla oavsett inriktning inom hästsporten – ridsport, island, trav, körning.
Programmet har en utformning som liknar paddockprogrammet på EuroHorse i Göteborg, och flera publikfavoriter därifrån kommer till SkaraHästivalen, bland annat Jessica som rider dressyr på en ridtravare, och en annan Jessica som tider dressyr och dessutom tricktränar sin nordsvensk. Det blir programpunkter mellan klockan 10 och 17, med ett innehåll som kommer att passa alla som är intresserade av hästar.


Redan klart är att det blir en regionfinal i den populära Hästkunskap cup, öppen för ungdomar från alla ridklubbar. Dessutom arrangeras en halvdag för ridskolor och ridklubbar med temat Ridsport 2025. Markku Söderberg, ordförande i Ridsportförbundets ridskole- och utbildningssektion, kommer att medverka i halvdagen. Båda dessa arrangemang sker i samarbete med Västergötlands Ridsportförbund.

Dessutom blir det mässa och föreläsningar.

Jenny Yngvesson, etolog vid SLU som forskar i hästens beteende, kommer att ha en två timmar lång clinic kring hästens inlärning.

Mer information publiceras efterhand!

SkaraHästivalen arrangeras av Skara Hästland i samarbete med Axevallatravet, Svenska Hästavelsförbundet, Axevalla Hästcentrum samt Västergötlands Ridsportförbund. Det är också en del i Häståret, ett projekt i samarbete med Leader och EU-fonden för landsbygdsutveckling.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram