Ekipage med kunglig glans kommer till Hästivalen

27 september, 2019 | av: Anna Nyberg
Familjen Wremers fjordingar på Sweden International Horse Show.

Tyvärr har vi fått återbud från dressyrardennern Torsten, men vi har hittat en fullgod ersättare, med kunglig glans dessutom. Det är familjen Wremers fjordingar, som bland annat haft kronprinsessan Victoria på kuskbocken.

Familjen Wremer i Broddetorp kan verkligen intyga att fjordhästen är en häst med många olika användningsområden. Marcus Wremer med frun Mia och deras tre barn är bosatta på Prästgården i Broddetorp, där de bedriver fritidslantbruk med stutar, lite tackor och så deras fjordhästar.

Fjordingarna används i jordbruket.

Hästarna används till ridning och till all möjlig körning såsom skogskörning, lantbrukssysslor och vagnskörning. De kan anlitas till bröllopskörning med Victoriavagn och evenemangs-körning med större Remmalagsvagn. År 2017 var det deras fjordningar som kronprinsessan Victoria provade att plöja med när hon besökte Varnhem och Kata Gård under en landskapsvandring och då stannade till vid Heljesgården. Dessutom medverkade de på Sweden International Horse Show förra året och är inbokade i år igen.

Du kan se Wremers fjordingpar kl 11.30 och kl 14.30 i programmet i körhallen.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram