Elisa fick travets ungdomsstipendium

24 oktober, 2017 | av: Anna Nyberg

16-åriga Elisa Svensson från Lidköping har utsetts till Axevallas och Agrias Ungdomsstipendiat 2017. Elisa går första året på naturbruksgymnasiet med inriktning trav.
Varje år delas ett stipendium ut till en person som har gjort fina insatser för hästen eller hästsporten. Personen ska vara kopplad till Axevalla och vara under 25 år. I år föll valet på Elisa Svensson, och det var ett lätt val. Här är några utdrag ur nomineringarna av henne:
”Elisa är en hästtjej långt utöver det vanliga vill jag påstå med denna motivering”
”Elisa hanterar såväl ponny, stor häst och även ardenner med mycket känsla och kunnande, såväl i körning som ridning”
”Elisa är en mycket positiv, utåtriktad och trevlig person som gärna delar med sig av all den kunskap som hon redan har vad det gäller hästar och hästsport”
”Elisa sätter alltid hästen i centrum och är en mycket värdig mottagare till detta stipendium”
”Jag påstår att jag nog aldrig har träffat på en så komplett 16-åring inom hästbranschen någonsin, under mina alla år”
Elisa var en av de medverkande under Skarahästivalen på Axevallatravet i september. Tillsammans med sin syster Stina visade hon spegelritt på en ardenner och ett russ, och visade sedan hur man gör en ardennerhingst redo för utställning genom att fläta in guld i man och svans.

Stipendiet från Agria Djurförsäkring och Västergötlands Travsällskap är på 10 000 kronor och vinnaren utses av en jury med representanter från Agria och Axevalla.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram