Hästår med aktiviteter

11 oktober, 2017 | av: Anna Nyberg

Ett aktivitetsår kring Skara Hästland är på väg att bli verklighet. Satsningen har fått klartecken från Leader Nordvästra Skaraborg, och planen är att 15 hästevenemang ska genomföras under ett år. Det kan handla om allt från företagsfrukostar för hästföretagare till stora mässor och evenemang.

Clinics med kända hästprofiler eller små intima företagarträffar. Häståret kan bjuda på alla slags aktiviteter.

Målet är att utveckla Skara Hästland med anläggningarna vid Axevalla och Skålltorp som ett attraktivt besöksmål för hästintresserade i såväl Skaraborg som övriga delar av Sverige. Projektet består av att testa nya typer av evenemang som lockar besökare ifrån hästnäringens alla delar, såsom ridsport, trav och avel.
I projektet ska föreningen dessutom skapa paketlösningar, där besökaren även sover och äter gott, och knyta ihop verksamheten med närliggande besöksnäring.
Leader som arbetar med landsbygdsutveckling beslutade vid sitt senaste möte att prioritera Häståret, som ett av fyra projekt.
Nu ska detta godkännas även av Jordbruksverket.
Projektsumman är på 450 000 kronor och Malin Fahlesson är projektledare.
När Jordbruksverket väl godkänt projektet kommer alla intresserade att bjudas in till ett stormöte där Häståret presenteras.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram