Framtidsspaning för hästnäringen tisdag 19 maj

11 maj, 2020 | av: Anna Nyberg

Nu kan du få ta del av en färsk omvärldsanalys och en framtidsspaning för hästnäring och hästsektor. Det är Hästnäringens Nationella Stiftelse HNS som arrangerar en digital konferens tisdag 19 maj.

I drygt två års tid har projektet Kompetens i samverkan pågått. Projektet har finansierats med medel från Europeiska Socialfonden (ESF).
Planen var att Sara Westholm från HNS skulle ha kommit till Axevalla i mars för att presentera resultaten och tala om hästbranschens utmaningar de kommande tio åren, men seminariet blev inställt på grund av coronan.

Nu blir det i stället en digital konferens, öppen för alla som arbetar inom hästnäringen. Där får alla chansen att ta del av projektets resultat, men också få höra hur HNS jobbar vidare med dessa frågor.

När? Tisdag 19 maj klockan 12.30-15.00

Program:
12.30-13.30 Hur kan man arbeta med ständiga förbättringar i hästverksamheter och få en mer effektiv verksamhet? Åsa-Lina Nordlund, ansvarig utbildare för Ledarpraktikan och Lean-coach beskriver hur man kan göra en så kallad Slöserijakt med exempel från dem vi gjort hos deltagarna i ledarskapsutbildningen Ledarpraktikan Häst. Vi berättar även mer om ledarskapsutbildningen som startar med en ny omgång i höst.

14.00-15.00 Omvärldsanalys kring utbildning, kompetensförsörjning, fortbildning och arbetsmiljö. Analysföretaget Kairos Future har på uppdrag av HNS gjort en analys av megatrender, omvärldvärldstrender och närvärldsutmaningar som påverkar hästnäringen. Vi presenterar resultatet och diskuterar framtidsfrågor.

Det är kostnadsfritt att delta, anmäl senast på söndag 17 maj.

Läs mer och anmäl via Hästnäringens Nationella Stiftelse.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram