Nytt gratis register för alla hästföretagare

12 maj, 2020 | av: Anna Nyberg

Nu finns ett företagsregister för alla som vill lägga upp sin hästverksamhet och göra det enklare för alla att hitta häst, och uppleva häst. Bakom registret står Gilla Häst, som drivs av Hästnäringens Nationella Stiftelse HNS.

Tanken med registret är att det ska bli mer överskådligt och lättillgängligt för både inbitna och nya hästintresserade att komma närmare häst. Att vara med i registret är helt gratis.

Inriktningen på registret är än så länge i första hand att fånga upp de hästföretagare som driver en utåtriktad verksamhet, så därför finns inte alla kategorier av hästföretag med när man gör sin registrering.

Men ju fler önskemål om kategorier som kommer in, desto mer heltäckande kommer registret att bli, och desto tydligare kommer det att bli vilken stor verksamhet som hästföretagande står för.

Gilla Häst skapades 2014 för att stärka hästens roll i samhället samt öka attraktiviteten och intresset för hästen. Verksamheten drivs av HNS och syftet är att lyfta fram goda exempel där hästar gjort skillnad, synliggöra initiativ med välgörande hästkrafter och lyfta projekt och satsningar som gjort det möjligt för fler att komma nära hästen.

Här registrerar du dig i hästregistret.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram