Frisk häst och moderna stall tema på årets Hästival

6 juli, 2018 | av: Anna Nyberg

Lördag 29 september är det dags för årets upplaga av SkaraHästivalen.
Det blir tre olika teman i år: Hästens välfärd, Framtidens hästhållning och Vi visar bredden.
Platsen blir ny. För första gången arrangeras Hästivalen på Skålltorp, där det står en splitterny ridanläggning som visas upp för besökarna.

Nytt för i år är också att Hästivalen arrangeras som en del i Smedjeveckan, ett arrangemang av Sveriges Lantbruksuniversitet SLU i Skara. Det innebär att SLU-forskare som ägnar sig åt hästens beteende kommer att föreläsa, däribland Jenny Yngvesson som berättar om sin forskning kring hästars beteende i lösdrift jämfört med i traditionella stall.
Från Svenska Ridsportförbundet kommer Marcus Lundholm och föreläser om framtidens ridanläggningar, med den nya anläggningen hos Skaraortens Ryttarförening som konkret exempel.
Det tredje temat på Hästivalen är ett återkommande tema, och handlar om att visa bredden på hästverksamhet, och alla olika användningsområden en häst har.
Vi kommer att visa flera olika hästraser och ridgrenar samt även körning. Uppvisningarna sker i samarbete med Svenska Hästavelsförbundet, Islandshästföreningen Frigg med flera.

Under fliken Hästivalen lägger vi upp programpunkterna vartefter de blir klara.

Vi kan redan nu berätta att det blir fri entré till årets Hästival!

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram