Fyra år med Skara Hästland

2 juni, 2017 | av: Anna Nyberg

Den 2 juni fyllde föreningen Skara Hästland fyra år. Det var söndag 2 juni 2013 som föreningen bildades för att ge en struktur för arbetet med att stärka hästsporten och hästnäringen i Skara och Skaraborg.

Bildandet av föreningen skedde på Axevallatravet och Dan-Axel Danielsson valdes till föreningens första ordförande.

Dan-Axel Danielsson, till höger, tillsammans med den första styrelsen i Skara Hästland år 2013.

Föreningen Skara Hästlands syfte var då, precis som i dag, att vara en paraplyorganisation som samlar hästsport och hästföretag i Skara kommun och Skaraborg med omnejd. Föreningen ska ha fokus på samverkan kring evenemang, tävling och utvecklingsprojekt.

En av föreningens uppgifter är att verka för en förnyelse av Axevallatravet och Skålltorps ridanläggning, samt göra en finansieringsplan för detta, och nu efter fyra år har det arbetet kommit långt. Dessutom har föreningen varje år arrangerat Skara Hästivalen, som i år äger rum lördag 9 september.

Alla organisationer, företag och enskilda som vill värka för en starkare hästsport och hästnäring i samverkan med andra kan bli medlemmar i Skara Hästland.

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram