Gratisturer på Hästivalens fredag

31 juli, 2013 | av: AlizonWeb

Tvillingarna och DruvaPonnyridning och ponnytrav kommer att vara gratis för alla barn och ungdomar under 15 år på Axevalla under fredagen 9 augusti. Detta är möjligt tack vare det nationella projektet Upplev Häst som blir en del av SkaraHästivalen.
Under fredag eftermiddag hålls också en pampig invigning med Falköpings Trumkår och en hästkortege.

Satsningen Upplev Häst genomförs av Hästnäringens Nationella Stiftelse och kommer nu för första gången till Skaraborg. Målet är att 5 000 barn och ungdomar upp till 15 år på olika sätt ska få komma i närkontakt med hästar. Hittills i år har 2 422 barn varit med på Upplev Hästs aktiviteter.

– Det är jättekul att få arbeta med Upplev Häst, vialis 40mg träffa alla barn och se deras glädje när de möter hästen. Med den nationella satsningen ska vi göra något riktigt bra för barn och ungdomar runt om i landet tillsammans med de lokala, regionala och nationella organisationerna som vi samverkar med, säger Iia Abenius som är projektledare för Upplev Häst, och som kommer till Hästivalen.

-Vi är glada över att få samarbeta med en nationell organisation och hoppas få se många på Axevalla som inte brukar besöka travbanor och hästevenemang, säger Hästivalens projektledare Anna Nyberg.
Gratis ponnyridning och ponnytrav erbjuds kl 12-17 på fredagen. Dock är det entré in till Hästivalen. Entrén är 100 kronor men den som har förmånskort från Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning eller VästgötaBladet kan köpa två biljetter och betala för en.

FaTK juni13Invigning med trumkår
Fredagen förgylls också av en invigning med pompa och ståt på eftermiddagen, kl 14.30. Falköpings Trumkår spelar vid invigningen, där Skaras kommunalråd Charlotte Nordström håller invigningstalet medan Skarapolitikern och hästkarlen Uno Bohman presenterar ekipage som visas i en hästparad.

Digert program
Fredagens program börjar redan klockan 10 med en föreläsning om rationellt stallarbete, och slutar med en hoppclinic ledd av kända elitryttaren Maria Gretzer. Alla föreläsningar, uppvisningar och shower ingår i entrébiljetten.

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram