Travgigant bokad till Hästivalen

31 juli, 2013 | av: AlizonWeb
Global Midnight, <a href=

foto Lars Jakobsson Kanal 75" src="http://www.dev.skarahastland.se/wp-content/uploads/2013/07/Global-MidnightLARS-JAKOBSSON-KANAL-75-300x189.jpg" width="300" height="189" /> Global Midnight, foto Lars Jakobsson Kanal 75

Mannen bakom Global Farm, en av Sveriges absolut mest vinstrika hästuppfödare, kommer till SkaraHästivalen på fredag 9 augusti.
Hans Nelén ger sin syn på uppfödning och avel i samband med ett seminarium på fredagseftermiddagen kl 16.
Global Farm är just nu den fjärde mest framgångsrika uppfödaren i travsverige, och bland uppfödningarna finns framgångsrika Global Midnight och Global Investment. Han har hittills sprungit in 7,2 miljoner.

Oväntat besök
Hans Nelén har lämnat över ansvaret för Global Farm till andra och bor själv utomlands, men har fortfarande ett stort intresse för travsporten i allmänhet, liksom givetvis för sina egna uppfödningar.

Svenska travbanor är inte bortskämda med att få besök av Hans Nelén.
-Jag blev väldigt glad när han tackade ja, säger Gunilla Wilhelmsson i kommittén som arrangerar SkaraHästivalen på Axevallatravet 9-11 augusti.
-Hans Nelén kommer att ge sin syn på uppfödning och avel, och det blir ett speciellt tillfälle eftersom han inte är i Sverige så ofta, säger Gunilla Wilhelmsson.

Seminarium med ASVT
Det är Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen, ASVT, som arrangerar avelsseminariet som består av fyra delar.
Seminariet börjar fredag kl 14 med att Håkan Persson, uppfödare och travskribent, föreläser om BLUP, avelsvärdering och inavelsgrader är det gäller varmblodstravare.

Senaste rönen om lösa benbitar
En annan högintressant gäst på avelsseminariet är Nils-Ivar Dolvik, forskare vid veterinärhögskolan i Norge.
Han är en av de ledande forskarna i världen när det gäller OCD, lösa benbitar i has och kotleder hos varmblodiga travare. Lördag morgon kl 9 kommer han att föreläsa om de senaste rönen inom forskningen.

Lördag kl 11 ska Staffan Philipsson tala om ASVT:s vision under rubriken "Hur får vi världens bästa travhästar?" Han har ett unikt material om hur travhästarna såg ut för 25 år sedan, hur de ser ut i dag och hur vi vill att de ska se ut i framtiden.

ASVT-seminariet hålls i VIP-rummet till vänster om Café Virana på andra våningen i Axevallas huvudbyggnad.  Alla föreläsningar är öppna för alla och ingår i entrén.
Föreläsningarna kommer också att filmas för att sedan läggas på Youtube.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram