Hästar och hotell hör ihop

24 maj, 2018 | av: Anna Nyberg

Jessica Winbladh utanför Jula Hotell

Jula hotell har varit medlem i Skara Hästland sedan föreningen bildades.
− Det var självklart för oss att gå med. Om vi knyter ihop oss med andra så blir vi starkare, säger hotellchefen Jessica Winbladh.
Hotellet ligger mittemot Julas butik vid utfarten från Skara och heter egentligen Best Western Jula Hotell & Konferens. Hotellet är medlem i Skara Hästland, tillsammans med hästföretagare, hästbutiker och veterinärkliniker, och man kan ju fråga sig hur ett hotell kommer in i den samlingen.
− Vi har länge haft ett samarbete med Axevalla, och vår tro är att ju mer vi gör tillsammans, desto bättre är det för alla. Nu är det också väldigt mycket spännande på gång runt Axevalla, säger hotellchefen Jessica Winbladh.
Hon har funnits på Jula hotell sedan hotellet byggdes 2007, på initiativ av Julas grundare Lars-Göran Blank.
Sedan dess har hotellet byggts ut, och har i dag 98 rum med totalt 300 bäddar, plats för 450 gäster i matsalarna, samt konferensutrymmen för upp till 120 personer. Dessutom rymmer hotellet en unik konstsamling som tillhörde Lars-Göran Blank och bland annat innehåller en rad målningar av Anders Zorn.
−Bara den samlingen drar stor publik till hotellet, säger Jessica.

Konsthallen är också konferensrum.

Samarbetet med Axevalla innebär att kuskar och andra med anknytning till travet ofta är övernattningsgäster. De senaste åren har också andra kategorier av hästmänniskor bokat rum eller kommit för att äta, i takt med att Axevalla Hästcentrum växer.
− Vi är väldigt beroende av vad som händer i vår omgivning, och genom att vara medlemmar i Skara Hästland kan vi planera utifrån vad som händer där. Vi börjar exempelvis märka att islandshästmänniskor börjar åka till Axevalla. En del bokar hotellrum, men vi har också campingstugor och husvagnsplatser på området, berättar Jessica.

Restaurangdelen på Jula Hotell.

Det finns en tydlig hästanknytning på hotellet. De olika konferensrummen bär namn som Legolas och Good as gold.
− Lars-Göran Blank var travintresserad, och det var han som ville ha hästnamn på de olika rummen, säger Jessica, som själv red på Skålltorp hos Skaraortens Ryttarförening när hon var yngre.
− Jag har vänner som rider, så jag vet hur stort det är med hästar och ridsport.

Hon hoppas att satsningarna på Axevalla och Skålltorp ska göra området mer känt.
− Det handlar om att skapa nyfikenhet kring området och få upp ett intresse. Jag tror på breda evenemang, att arbeta med kontinuitet och inte ge upp på vägen.
− Om vi sedan knyter ihop oss så blir vi också budbärare för varandra, säger hotellchefen Jessica Winbladh.

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram