Hästföretagare får riktad rådgivning

26 juni, 2020 | av: Anna Nyberg

Företagare inom hästnäringen ska få det lättare att hitta rådgivning för att starta, driva och utveckla sina företag. Nu ska entreprenörerna själva få säga sitt för att utforma satsningen.

Genom ett nytt projekt med stöd från Jordbruksverket utvecklas nu ett långsiktigt hållbart rådgivningskoncept för hästföretagare. Detta sker genom skapandet av en gemensam digital plattform där hästföretagare kan hitta rådgivning för att starta, driva, utveckla eller avveckla sitt företag.

Detta framgår av ett pressmeddelande från Coompanion i Göteborgsregionen.

De företag som omfattas är de som producerar varor och tjänster inom hästnäringen.

— Det finns ett relativt spretigt utbud av företagsrådgivning idag och som entreprenör inom hästnäringen är det svårt att veta vilka som hjälper till med vad och hur man hittar det man verkligen behöver, säger Naana Rench på Coompanion Göteborgsregionen i pressmeddelandet.
Naana är projektledare för “Samverkan för att utveckla rådgivning till hästföretag”.

Hon tror också att det finns behov som inte möts av dagens rådgivningsutbud. Det är därför det behövs en plattform för rådgivning till just hästföretagare över hela landet. Det pekar branschorganisationerna också på som en prioriterad aktivitet i Nationell strategi för hästföretagande.

I dagarna skickas det ut en enkätundersökning till hästföretagare för att de ska kunna påverka utformningen av rådgivningskonceptet. I kartläggningen ingår även samverkan och samordning mellan olika rådgivarorganisationer som redan idag möter entreprenörer inom hästnäringen. Med hjälp av Hästnäringens Nationella Stiftelses regionala samordnare kommer ett antal djupintervjuer genomföras över hela landet.

I slutändan ska rådgivningen gå att nå genom en naturlig plattform likt ett digitalt bibliotek där hästföretagaren kan välja mellan olika tjänster lokalt eller online utifrån sitt behov.

Projektet är finansierat av Jordbruksverket. I projektet samverkar LRF Väst, Ludvig & co, Anthesis, Hushållningssällskapet Sjuhärad och Coompanion Göteborgsregionen.

Vill du veta mer? Kontakta projektledare
Naana Rench, naana.rench@coompanion.se

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram