Kampanjmånad för bättre smittskydd

1 februari, 2022 | av: Anna Nyberg

Hästsektorns olika organisationer har utsett februari till en kampanjmånad för att minska hästsmittor. Idén är att hästhållare ska uppmärksammas på saker att tänka på i vardagen.

Kampanjen samlas under hashtaggen #smittfrittstall och kommer att synas på hemsidor och i sociala medier med start 1 februari. Fokus är enkla åtgärder och budskap som kan göra stor skillnad ute i stallen för att smittor inte ska få fäste eller spridas mellan hästar.

– Vi har valt att lägga kampanjen vid en tid på året då många smittor cirkulerar, just nu tror vi det är viktigt med en påminnelse om försiktighetsåtgärder för att inte sprida smitta, säger Maria Pettersson, HNS, som projektleder kampanjen. 
- Att alla organisationer går samman kring den här frågan känns extra positivt eftersom alla hästar, oavsett ras eller inriktning, gynnas av ett allmänt bättre smittskydd.

Idén är att hästhållare ska uppmärksammas på saker att tänka på i vardagen. Enkla checklistor är framtagna för olika vanliga platser och tillfällen, som till exempel hemma i stallet, när det är dags att åka på olika hästaktiviteter eller grupper av hästar som är lite extra utsatta för smitta och därför viktigt att ha extra koll på.

– Smittskyddet är alltid högt på agendan i våra organisationer och tillsammans når vi väldigt många hästhållare, säger Agneta Sandberg, Svensk Travsport, ordförande i djurvälfärdskommittén. Genom att gemensamt sätta fokus på det viktiga smittskyddet vill vi hjälpa hästhållarna att tänka mer smittskydd själva och ge stallen verktyg att förmedla kunskapen vidare till besökare och andra.

Checklistorna hittar du på HNS hemsida.

Läs mer här på Hästnäringen.se

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram