Mycket Skara Hästland på Gothenburg Horse Show

19 februari, 2020 | av: Anna Nyberg
Den populära ridsimulatorn från Axevalla Hästcentrum finns på mässan även i år. (Arkivbild)

Flera av Skara Hästlands medlemmar medverkar under Gothenburg Horse Show och mässan EuroHorse. Elever och lärare från Axevalla Hästcentrum erbjuder ridturer på hästsimulatorn, Sylvia Persson är en av föreläsarna under Hästföretagarforum, och vår vän Jessica Jakobsson med ridtravaren Lulu Face visar upp sig i paddocken.

Axevalla Hästcentrum har monter B09:12 på mässan Euro Horse, som öppnar i morgon torsdag. Där bjuds mässans besökare bland annat på virtuella ridlektioner och uppvisningar av elever och lärare från Axevalla Hästcentrum.

Den toppmoderna hästsimulatorn har fem motorer och sensorer för tryck, vikt och rörelser. Det gör att ryttaren kan använda den för att träna både hoppning, dressyr och terräng. Till vardags används simulatorerna i undervisningen på Axevalla hästcentrum.

Under Eurohorse finns simulatorn i Axevalla Hästcentrums monter där besökarna varje morgon har möjlighet att boka in en gratis ”Pay & jump”-runda på hästen. Under hela mässan pågår också en tävling där besökare kan vinna en ridlektion på simulatorn.

I paddocken på Euro Horse visar elever och lärare från Axevalla Hästcentrum prov på utbildningsmoment inom både ridning, trav och islandshäst.

På fredag kommer en av Hästivalens publikfavoriter, Jessica Jakobsson med ridtravaren Lulu Face, och visar upp sig i paddocken.
Där blir det också flera programpunkter som Skara Hästlands samarbetspartners SLU i Skara och Svenska Hästavelsförbundet ansvarar för.

På mässan finns vår medlem Skara Hästsport förstås på plats, liksom Sveland som också är medlem, och dessutom flera av Skara Hästlands sponsorer och samarbetspartners.

Och på tävlingsbanan i Scandinavium kan vi heja fram ett antal ekipage från Skaraborg, tillsammans med våra nuvarande och kommande svenska stjärnor i hoppning och dressyr.

Läs mer om Gothenburg Horse Show
Paddockprogrammet på Euro Horse
Så sänder SVT under helgen

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram