Plugga islandshäst på Axevalla

5 februari, 2018 | av: Anna Nyberg

Gymnasieutbildningen på Axevalla Hästcentrum startar nu ännu en inriktning, islandshäst. Redan i vår flyttar de första islandshästarna in på Axevalla.
-Islandshästnäringen är på frammarsch och branschen efterfrågar personer med rätt utbildning och kompetens. Eftersom det inte finns någon liknande utbildning i närheten så vill vi kunna fylla det behovet, säger Nicklas Dahlqvist, hästanläggningschef på Axevalla.
I maj 2017 invigdes en tävlingsbana för islandshästar på Axevallatravets innerplan. Den banan är en viktig förutsättning för att kunna starta den nya inriktningen.
Islandshästinriktningen blir den tredje grenen på gymnasieutbildningen på Axevalla Hästcentrum. Sedan tidigare finns ridsport och trav.
Axevalla hästcentrum håller på att utvecklas till en unik och toppmodern anläggning för alla raser och discipliner med gymnasie- och yrkeshögskoleutbildningar.
Bakom Axevalla hästcentrum står Västra Götalandsregionens naturbruksförvaltning.
Axevallatravet är också en av knutpunkterna för Skara Hästland, ett samarbete mellan hästsport och hästnäring, mellan ideella och professionella krafter i hästsektorn.
Axevalla  är så mycket mer än en av Sveriges större travbanor. Här finns både ovalbana och passbana för islandshäst, moderna stall och stora ridhus. Dessutom finns hovslagarskola, veterinärklinik och hästsportbutik.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram