Skara Hästland visar sig på EuroHorse

19 februari, 2018 | av: Anna Nyberg

Ridsimulatorn

Den populära ridsimulatorn är tillbaka på EuroHorse. Skara Hästland visar upp sig på ett antal olika sätt under den stora mässan EuroHorse som öppnar på torsdag, 22 februari.

I paddockprogrammet blir det både uppvisningar och kunskap som levereras från Skara och Skaraborg. Axevalla Hästcentrum hör till dem som kommer att synas flitigt. Gunilla af Kleen från Biologiska yrkeshögskolan i Skara berättar om hur du kan förebygga skador genom rätt träning av hästen, elever från naturbruksgymnasiet visar exempel på vad de får lära sig, och det blir demonstrationer av hur man beräknar en foderstat.

Jenny Yngvesson, etolog och forskare från SLU i Skara, kommer att hålla föredrag i paddocken om hur vi designar framtidens hästar. Hon kommer också att hålla föreläsningar i E-hallen om en forskningsstudie kring svenska ridskolor, och hur hästarna mår i traditionella stallar respektive i lösdrift.
Förra årets succé, den populära ridsimulatorn från Axevalla Hästcentrum, finns också på plats på mässan.

Kristina Pryssander säljer bland annat tävlingskläder för western.

Pryss, butiken för western, island, ridsport och trav, har bokat plats på mässan. Du hittar Kristina Pryssander och Pryss i montern B07:16.
Skara Hästsport är en annan medlem i Skara Hästland, med monter C07:16.Häst- och husdjurslabbet hittar du i monter B02:21, och försäkringsbolaget Sveland har monter B02:36.

Sista medlemmen i Skara Hästland som är på plats, såvitt vi känner till, är brodyrföretaget Equitex AB från Tidaholm, som du hittar i monter B10:37.

Dessutom finns en mängd andra företag och organisationer med anknytning till Skara och Västergötland.

Totalt är det över 200 utställare på den stora hästfesten i Göteborg, som pågår torsdag 22 till söndag 25 februari, vägg i vägg med de internationella ridsporttävlingarna på Gothenburg Horse Show.

 

Polisrytteriet i Göteborg visar upp sig lördag och söndag kl 14.

 

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram