Stabil styrelse men orosmoln för ekonomin på årsmötet

18 mars, 2021 | av: Anna Nyberg
Gunnel Marwén Kastenman, ordförande i Skara Hästland, och Louise Albansson som visade sitt ridhus med digital teknik på ett av Skara Hästlands arrangemang 2020.

Mest omval men även några nyval blev det när Skara Hästlands styrelse för 2021 valdes på årsmötet 16 mars. Ekonomin ledde till en diskussion, och revisorerna konstaterade att verksamheten är underfinansierad.

En verksamhet med ett antal föreläsningar samt utbildningar kunde genomföras 2020, trots pandemin. Flera av föreläsningarna var digitala, men även ett antal fysiska träffar har kunnat genomföras, däribland ett studiebesök i Louise Albanssons toppmoderna ridhus utanför Skara.

Skara Hästland har under året också verkat för att lyfta hästsektorn, bland annat genom att skriva ett remissvar på Västra Götalandsregionens förslag till utvecklingsstrategi.

Detta framgick av verksamhetsberättelsen.

Den ekonomiska redovisningen visade att Skara Hästland nu tar av kapitalet eftersom det inte finns några verksamhetsbidrag. Revisorerna lyfte detta, och under årsmötet diskuterades olika sätt att bygga upp en finansiering. Detta kommer att bli en prioriterad fråga för styrelsen under 2021.

 I verksamhetsplanen för 2021 sätts också fokus på tillväxt och hållbar utveckling som blir ledord. Föreläsningar för bland annat hästföretagare planeras, liksom även en hearing kring det beslutade skolbygget på Axevalla-

Gunnel Marwén Kastenman går in på sitt tredje år som ordförande för den ideella föreningen Skara Hästland. Ny, eller snarare nygammal i styrelsen är Vanja Sandgren, som tidigare suttit i styrelsen för Västergötlands travsällskaps räkning.
Kristina Johansson, hästföretagare och ordförande i islandshästföreningen Frigg, går från en suppleantplats till att bli ordinarie ledamot.

Styrelsen i sin helhet:
Ordförande
Gunnel Marwén Kastenman
Ledamöter
Vanja Sandgren, hästföretagare, Skara (nyval två år)
Kristina Johansson, hästföretagare, Falköping (nyval två år)
Malin Tell, Skara kommun
Maria Karlsson, Västergötlands travsällskap
Marina Bengtsson, Skaraortens Ryttarförening
Suppleanter
Malin Fahlesson, hästföretagare, Lerdala, suppleant för Vanja Sandgren
Sandra Öhrn, hästföretagare, Axvall, suppleant för Kristina Johansson
Helena Nyman Friberg, Skara kommun, suppleant för Malin Tell
Gunilla Wilhelmsson, Västergötlands travsällskap, suppleant för Maria Karlsson
Tess Wilsson, Skaraortens Ryttarförening, suppleant för Marina Bengtsson.

Revisorer
Matilda von Rosen
Staffan Planck

Revisorssuppleant
Åse Ericson

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram