Stora visioner för hästanläggning

16 november, 2017 | av: Anna Nyberg

”Det vi bygger här skulle tillsammans med satsningar på Axevallatravet på sikt kunna bli till ett nytt Falsterbo.”
Det sade Peter Johansson från PNP, en av alla deltagare när Skaraortens Ryttarförening bjöd in till en partnerkväll den 15 november.
Närmare 20 företag fick en presentation av den nya ridanläggningen på Skålltorp som snart är klar, och erbjöds att bli delaktiga på olika sätt.
Precis som Kinnarpshallen i Jönköping och Löfbergs Arena i Karlstad kommer det nya ridhuset på Skålltorp att få namn efter företag i Skara eller dess närhet. Även det befintliga ridhuset, liksom hoppbanan och dressyrbanan kommer att namnges av sponsorer.
Dessutom erbjuder föreningen partnerskap i allt från boxbygge till gödselkärror.

Louise Albansson Brohede, Marina Bengtsson och Alice Thorvald berättade om SoRF.

Marina Bengtsson och Alice Thorvald från Skaraortens Ryttarförening berättade om i vilket sammanhang företagen blir synliga.
−Vi har 230 ridskoleelever varje vecka. Av dessa är 65 procent barn och unga, så det innebär att föräldrar och syskon finns med. Vi har tävlingar och andra evenemang, och dessutom ett samarbete med BYS som utbildar inom häst och gymnasiets naturbruksutbildningar, sade Alice Thorvald.
−Även om de flesta elever är unga så har vi också många återvändare, sade Marina Bengtsson, som själv är en av dem.
−Att bli partner med oss stärker lokalsamhället och innebär att pengarna stannar i närområdet, fortsatte hon.

Stommarna är nu resta för det nya stallet och ridhuset.

Under kvällen medverkade också Barbro Mattsson från Sparbanksstiftelsen Skaraborg, som bidragit med 6,5 miljoner kronor till nybygget, det näst största bidraget i stiftelsens historia som delats ut till ett enda projekt. Bara E20 har fått mer pengar.
−Banken är beroende av att bygden utvecklas och därför vill vi bidra. Det finns också energi och starka drivkrafter i föreningen. Här kan man verkligen tala om hästkrafter, sade Barbro Mattsson.
Hon fick medhåll av Peter Johansson från byggföretaget PNP, som bygger upp den nya anläggningen på Skålltorp.
−Det finns en otrolig energi hos hästmänniskor. Kanske kan det vi bygger här tillsammans med det som planeras på Axevallatravet på sikt bli ett nytt Falsterbo, sade han.

Skaraortens Ryttarförening var initiativtagare till arbetet med Skara Hästland, som går ut på att stärka hästnäringen och hästsporten genom ett gemensamt arbete. Ridanläggningen på Skålltorp får nu ett nytt ridhus på 20x60 meter, nya stall med totalt 52 boxplatser, samt anläggningar för aktiv hästhållning.
Största bidragsgivare är Skara kommun, som bidrar med 30 miljoner kronor till bygget.

Mer information om vilka samarbeten som erbjuds med näringslivet lämnas av Alice Thorvald via adressen alice@doriz.se
Skaraortens Ryttarförening kommer också att gå ut med erbjudanden till privatpersoner och ideella organisationer om samarbete.

Mötet om partnerskap lockade representanter från ett 20-tal företag.

Förvandlingen av Skålltorp till en modern ridanläggning är en viktig byggsten i arbetet med Skara Hästland, där Skara kommun, Västergötlands travsällskap/Axevallatravet och Skaraortens Ryttarförening samverkar med näring och ideella krafter för att bygga upp ett nav för hästar och hästverksamhet.

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram