Hästkonst på Axevallatravet

24 november, 2017 | av: Anna Nyberg

Hästkonsten tar plats på Axevalla tisdag 12 december. En utställning med hästar i alla former ska visas på travet, och det blir dessutom två konstsamtal under kvällen.
En av föreläsarna är Ingrid Uppström, som också är hästkonstnär. Hon gör bland annat vinnarstatyetter åt Axevalla travbana, och kommer att berätta om sitt konstnärskap med hästen som motiv. Detta gör hon kl 17.
En timme senare, kl 18, kommer konstkritikern Bo Borg och pratar om hästen i konsten i ett lokalt perspektiv. Bo Borg är Skaraborgs vassaste konstkritiker och skriver bland annat recensioner i Nya Lidköpingstidningen.

Bo Borg, konstkritiker

På konstutställningen visar ett tiotal konstnärer från Skaraborg upp sin hästkonst. De arbetar i olika tekniker och med olika material. Flera av konstnärerna kommer också att finnas på plats under kvällen. Deltagande konstnärer är bland annat Nisse Holmström, Anna Gärberg och Marita Piela.

Konstutställningen med hästtema blir avslutning på Skara Hästlands projekt Konstnärliga hästar. Under våren har plasthästar i naturlig storlek målats av olika grupper i Skaraborg, och dessa hästar har sedan visats upp på olika ställen i Skaraborg.
Nu är dessa konsthästar till salu. De finns till beskådan under konstutställningen på Axevallatravet den 12 december, då man också kan lägga bud på konsthästarna.
− Vi hoppas på en skön mix av besökare. Både hästfolk som hittar konsten och konstfolk som hittar hästen, säger Emma Laurén som tillsammans med Malin Fahlesson arrangerar utställningen för Skara Hästlands räkning.

Ingrid Uppström

Utställningen pågår tisdag 12 december kl 16-20. Det är fri entré fram till kl 17 då kvällens travtävlingar börjar.
I restaurangen serveras denna kväll julbord. Plats kan bokas via denna länk.

Här är evenemanget på Facebook.
Klicka gärna i att du kommer!
 

 

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram