Testa TREC på Hästivalen

13 juli, 2013 | av: AlizonWeb

Trec Foto: Anna JappinenDet finns så mycket skojigt att göra med sin häst. En av de nyare grenarna heter TREC som brukar beskrivas som "tävling i uteritt".
På Hästivalen visas hur sporten går till, och du kan också ta med din egen häst och prova, buy helt utan föranmälan.
Sporten kommer också att presenteras vid kortare föreläsningar.

 

Tävlingsformen TREC består av tre olika faser, vialis 40mg orientering, hinderteknikbana och gångartstest. Trec är en förkortning av franskans ”Technique de Randonnee Equestre de Competition” vilket betyder ungefär ”Tävling i uteritt”.

Grenen kom till Sverige för drygt tio år sedan, och det var Svenska Islandshästförbundet som introducerade den i Sverige. Men den kan utövas av alla raser och alla typer av ryttare. Det som sätts främst är samspelet mellan häst och ryttare och
den sociala samvaron.

”Trec är en helt utomordentlig sport där du utför alla moment ute i naturen. Det är som att ta med sig ridbanan ut” säger Anna Jappinen, domare och teknisk delegat i trec.
”Det finns likheter med working equitation och bruksridning, men det speciella för trec är orienteringsmomentet. Dessutom kan ekipage på olika utbildningsnivåer tävla mot varandra i utbildningsklass och lätt klass.”

Anna Jappinen berättar om trec lördag kl 10 och kl 15.30. På söndagen presenterar Hans Wåhlin sporten. Båda dagarna finns en trec-bana på området där ekipage visar hur det går till. Besökare kan också ta med sin egen häst och prova själva. Du behöver inte anmäla dig i förväg, och det kostar inte heller något extra, utan ingår i entrén till Hästivalen, som är på 100 kronor.

Mer om trec hittar du här

 

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram