Travdag för nyfikna

16 juli, 2013 | av: AlizonWeb

närbild trav

Vad gör en måldomare? Hur värmer travkusken sin häst inför loppet? Och hur ska man tänka om man vill spela på trav?

Alla frågorna du aldrig kunnat ställa förut kan du få svar på under Hästivalen.

 

En viktig tanke med Hästivalen är att den ska leda till möten över gränser, exempelvis mellan ridsportens folk och travfolket, look och ge oss nya kunskaper om varandra.

Därför presenteras Axevallatravet på ett helt nytt sätt lördag 10 augusti. Det blir spelskola för dem som vill veta hur det går till att spela på trav, det blir möjlighet att se måldomartornet och se hur måldomarna jobbar, och besökarna kan få stifta bekantskap på nära håll med kuskar och tränare.
Dessutom finns Otto på plats, Axevallas egen travtipsare Per Ottosson, som hjälper besökarna med tips till V65. Tävlingarna går på en annan bana men totoluckorna på Axevalla har specialöppet för dem som vill spela där.

Under lördagen körs flera provlopp, liksom ett ponnylopp och förhoppningsvis även ett montélopp, där travhästarna rids. Speakern kommer att leda publiken genom loppen och berätta vad som sker. Det kommer också att gå att "spela" på provloppen, men vinster i form av varor lottas ut.

Provloppen körs kl 10-12 och under den tiden är stallbacken stängd för utomstående av säkerhetsskäl. Men därefter öppnar stallbacken och det blir visning av stallarna med travtränare på plats som kan berätta och svara på frågor. Det blir också aktiviteter och tävlingar. Arrangörer av travdagen är Hästivalen tillsammans med Axevallatravet och Axevalla travförening.

Gunilla Wilhelmsson och Stina Hallerstedt
Stina Hallerstedt och Gunilla Wilhelmsson öppnar dörrarna till travet.

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram