Travtränarförslag går under jorden

24 september, 2012 | av: AlizonWeb

Det finns mycket att ta itu med för att göra Axevallatravet till en mer attraktiv arena. Det var proffstränare och amatörer överens om vid ett möte i travföreningens lokaler måndag 17 september.

En viktig del i arbetet med Skara Hästland är att lyssna in vad de tänker som har travbanan som sitt andra hem, vare sig de bor här med sina hästar eller åker hit med jämna mellanrum för att träna.

Inge Dickens är ordförande i Axevalla Travförening, som organiserar alla amatörtränare knutna till travbanan.

-Jag har inget emot att andra kommer in på anläggningen, men vi måste veta att de investeringar som görs kan betala sig, sade Inge, och fick medhåll av de andra.

Tunnel?
Under mötet hade vi en lång diskussion om hur man kan använda innerplan för annan hästsport utan att begränsa tillgången för travtränarna, och det var A-tränaren Niclas Stenquist som kom med svaret:

-Om vi gör en undergång under travbanan skulle det fungera.

Vad det skulle kosta, och om det ens är möjligt, kan vi förstås inte säga i dag, men det är absolut värt att titta närmare på.

Även travtränarna är intresserade av att använda innerplan. Där skulle man kunna ha defileringsvolten, som i dag ligger bakom banan, och i bästa fall kan volten också användas som ovalbana för islandshästar.

Saloon och ponnyridning
Diskussionen handlade också om hur vi kan skapa mera liv på travet, både i vardagen och på travdagar. Familjeaktiviteter med ponnyridning och ponnytrav skulle locka fler till travdagarna, menade gruppen. Westernfolket som har återkommande tävlingar i körhallen vill ha en saloon, så låt dem få källarbaren, tyckte mötet.

Maten överhuvudtaget är en het fråga. Går det att få till en riktigt bra restaurang som har öppet alla dagar i veckan? Skulle det kunna locka lunchätare till travet, och vad mer behövs runt restaurangen i så fall? En bra hästsportaffär? En permanent loppmarknad med hästutrustning?  Sadelmakeri?

Självklart pratas det mycket på stallbacken om vad som borde göras, och vad som inte borde göras på Axevalla. Vi ser fram emot att dessa diskussioner också kommer fram till oss i projektet.

Du som inte var med på mötet den 17 september – tveka inte att ta kontakt med oss som jobbar med Skara Hästland och berätta om dina tankar!

/Anna Nyberg, projektledare

« Tillbaka till sidan Nyheter
© 2018 Skara Hästland. All rights reserved.

Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram